Завод в Росії був знищений дроном камікадзе

У російському місті Новошахтинськ у Ростовській області під удар потрапив нафтопереробний завод, в результаті чого розпочалась масштабна пожежа.

Візіком,  maps API, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на defence-ua.com.

Удар, з огляду на відео, яке шириться мережею став дрон-камікадзе, який спікірував точно на ректифікаційну колону - критично вибухонебезпечну частину підприємства.

У відео від працівників заводу на Ростовщині чудово все:

    • Ето безпілотнік... хі-хі-хі.
    • Ето ж не украінській?
    • Та не канєчно.
    • Пікірует что лі?
    • лаються російською

Водночас вкрай цікаво те, а чим саме був уражений російський нафтопереробний завод, який знаходиться у понад 150 км від лінії фронту. Дрон побудований по двобалковій схемі з розвиненим хвостовим оперенням. За такою схемою у розпорядженні ЗСУ є три дрони, які знаходяться у ЗСУ: Bayraktar TB2, PD-1 (PD-2), а також ACS-3 (Raybird-3).

З огляду на візуальне порівняння вище, то можливо звернути увагу на переднє шасі дрона. Тобто це не Bayraktar TB2 (використання якого у якості камікадзе було б абсолютно алогічним) та не ACS-3, який до того ж має тягнучий гвинт.

Залишається варіант з PD-1 або PD-2, які візуально доволі схожі. Цей український дрон найбільш схожий на той, який уразив нафтопереробний завод. Хоча хвостове оперення дрона з відео виглядає більш розвиненим, воно H-подібне. Кромка крила має прямий профіль по передньому краю і воно коротше, окрім того, немає характерних вінглетів на кінцівках крила.

Також треба враховувати, що двобалочна система для БПЛА є доволі поширеною, але про існування жодного серійного дрона-камікадзе побудованого за цією схемою - невідомо. З огляду на це також можливо зробити вкрай обережне припущення, що на відео потрапив таємний Phenix Ghost. Але і його доступний опис не співпадає з тим, що можливо побачити на відео.

Читайте також:

2022-06-22 14:20:39