Новий пасажирський дрон можна зібрати дома на кухні

Ринок електричних літальних апаратів з вертикальним зльотом і посадкою (eVTOL – electric vertical take-off & landing) у найближчі кілька років покаже вибухове зростання.

Візіком,  maps API, дрон,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на mind.ua.

Один з найуспішніших стартапів – шведський Jetson – пропонує максимально простий в управлінні літальний апарат за ціною «мерседеса» з невеликим пробігом.

Надто довга сертифікація заважає невеликим літальним апаратам швидко виходити на ринок. Але вже у 2023 році політ на невеликому апараті за власними потребами перестане бути екзотичною розвагою – це буде рутина, стверджує видання. Тому що вже багато компаній готові почати продаж такої техніки.

Всього чотири роки знадобилося стартапу Jetson зі Швеції, щоб створити легкий одномісний дрон Jetson One із чотирма двигунами, здатний розвивати швидкість до 100 км/год.

Поки що ємності батарей не вистачає на довгий політ – лише на 20 хвилин. При цьому управління в літальних апаратах Jetson настільки просте, що навчитися літати можна за годину. Дві ручки: одна – швидкість, друга (джойстик) – напрямок польоту.

Сигнали від ручок передаються не безпосередньо чотирьом двигунам із гвинтами, а комп'ютеру, і він уже роздає потрібні команди. Летить апарат м'яко, без вібрацій.

Спосіб доставки літального апарата теж дивує: розібраний на великі блоки Jetson One привозить до вхідних дверей кур'єр. Власник може зібрати його сам, це досить легко.

Для безпеки комп'ютер забезпечений потрійною страховкою від виходу з ладу, рама апарата зроблена такою ж, як у суперкарах, і про всяк випадок у ньому є ще парашут.

Замовлення доступне, але більшість апаратів, які до кінця 2023 року зможуть виготовити у Jetson, вже замовлені; залишилося лише три.

Читайте також:

2021-12-14 14:42:15