Дрони допомагають обстежити понівечні у війні будинки

Верховна Рада доопрацьовує законопроєкт, який передбачає компенсацію втраченого майна не грошима, а квадратними метрами.

Візіком,  maps API, дрон, житло, компенсація,

Коли ті, хто втратив дах над головою, зможуть сподіватися на нове житло та що для цього слід зробити – йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Новини картографії від Візіком.

... А у столиці над чорною від кіптяви багатоповерхівкою підіймають дрон, у березні тут упала російська ракета. Завдання Юрія оцінити пошкодження будинку.

Дах можемо подивитися, він практично не пошкоджений, зсередини ми походили деякі місця, виходити небезпечно на панелі перекриття. Візуально панелі ніби цілі, - каже керівник виробничо-технологічної групи Ганусець Юрій.

За процесом спостерігає пані Пелагія, її квартира на третьому поверсі геть згоріла, коли вибухова хвиля пошкодила газову требу і почалася пожежа. Жінка каже, ночувала тоді в сусідньому домі в перукарні, де працювала.

Як бахнуло, я підбігла до вікна - все я бомж. Другий день дозволили зайти, зайшла, глянула. Сльози, шок, що ще можу сказати, - каже жінка.

Тим часом комісія прямує в квартиру жінки, там суцільне згарище - меблі перетворилися на попіл, на кухні залишки посуду та обвуглена плита.

На цьому етапі - огляд лише візуальний. Експерти кажуть, вогонь часто завдає більшої шкоди, ніж вибухова хвиля. Висока температура під час пожежі псує бетон, опорні конструкції втрачають свою міцність. Чорний наліт кіптяви тут дає надію - будинок можна відновити.

Якщо сажа буде вигорівша вже, то тут була більша температура, що вже сажа зайнялась і вигоріла, якщо сажа не вигоріла, то температура була не така висока, - пояснюють експерти.

Читайте також:

2022-05-02 09:36:47