«Укроборонпром» розробляє новий БПЛА для армії України

Менеджер проєктів організації Олег Болдирєв розкрив деякі подробиці проєкту в ефірі програми «Час: Online» на «5 каналі».

Візіком, API Visicom, БПЛА,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на dev.ua.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

За його словами, «Укроборонпром» зосередився на створенні не просто «камікадзе», такого як Shahed-136, а багатофункціональної платформи. Військові зможуть швидко замінити модулі, щоб підготувати машину до виконання різних бойових завдань, а не лише знищення цілей.

За розрахунками розробників новий БПЛА зможе нести 70-75 кг корисного навантаження. Ця вага може повністю складати боєголовка з вибухівкою — у такому випадку дрон можна направити GPS-координатами для нанесення потужного удару по меті. При необхідності можна зменшити бойову частину, щоб встановити відеокамеру, систему зв’язку та іншу електроніку для проведення розвідки та коригування вогню.

Ця платформа, як ми порахували, зможе пролетіти десь близько 1000 км. Це залежить від запасу палива, від обраного двигуна, — зазначив Олег Болдирєв.

Він пояснив, що дальність польоту варіюється залежно від типу безпілотника. Наприклад, розвідувальний дрон може ефективно працювати лише доти, доки сигнал досягає станції управління. «Камікадзе» не потрібний зворотний зв’язок з оператором, тому він може летіти, поки не закінчиться паливо або поки його не зіб’ють.

2022-11-01 13:44:38