У Дніпрі зібрали мапу з дитячих малюнків з орнаментами

На площі Героїв Майдану у Дніпрі зібрали мапу України з дитячих малюнків. На кожному – орнамент вишивки, притаманний для певного регіону країни.

Візіком,  maps API, Дніпро, карта,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Організаторка Яна Куницька розповіла: у місті саме до Дня вишиванки такку мапу зібрали вперше. Мали на меті зацікавити та об`єднати містян.

У кожній школі малювали. Наприклад, комусь випадала Донецька область, і малювали код нації, орнамент вишиванки, — розповіла дніпрянка Тетяна.

Як на мене, це дуже цікава ідея, такого я більш ніде не бачила. Це дуже креативно. Стільки сил вкладено сюди — це точно варто уваги, — говорить автора одного з малюнків Анастасія.

Перед Днем вишиванки, розповіла продавчиня однієї з майстерень Дніпра Наталя Гринь, зріс попит на традиційний одяг. Більшість замовлень – на фронт.

Більше ми робимо для військових: вишиванки і на футболках вишиваємо. Деякі хлопці навіть воюють в них і говорять, що для них це не просто одяг, а як ще підтримка така моральна", — каже жінка.

Виготовляти вишиванки у цій майстерні почали майже рік тому. Ідея, розповідає Наталія, належить військовим, які попрохали вишити їм форму. Зараз отримують замовлення з усієї України та з-за кордону.

2023-05-19 13:18:25