Громадські організації розпочинають створювати всеукраїнську Мапу рекомендованих медіа

Громадські організації «Детектор медіа» та «Інститут масової інформації» 17 березня 2023 року розпочинають створювати всеукраїнську Мапу рекомендованих медіа.

Візіком,  maps API, карта медіа,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на detector.media.

Ми хочемо знайти якісні журналістські проєкти в усіх регіонах України та позначити їх на онлайн-карті, щоб українці могли легко знайти відповідь на запитання: «Що читати / дивитися?».

Щоби взяти участь у проєкті та потрапити на Мапу, треба заповнити цю коротку форму за посиланням.

Нижче наводимо методологію та критерії дослідження, - йдеться у повідомленні.

Мета — створити перелік відповідальних, рекомендованих аудиторії медіа на регіональному рівні, розташувавши їх за географічним принципом.

Методологія містить набір із 12 індикаторів, поділених на три групи.

  • Перша група — індикатори, пов’язані з незалежністю та відповідальністю (прозорість медіавласності, наявність на сайті інформації про людей, відповідальних за контент, контактних даних для комунікації з аудиторією, наявність редакційних політик).
  • Друга група — оцінка якості контенту, кількість власних матеріалів на сайті, дотримання професійних журналістських стандартів.
  • Третя група — базові етичні принципи: відсутність мови ворожнечі, сексизму, матеріалів з ознаками замовності, астрологічних прогнозів, російської та проросійської пропаганди, дезінформації.
2023-03-17 13:55:21