Втрати серед мирного населення в Україні картографували

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну триває вже рік. Наслідки нападу окупантів колосальні, втім, зрозуміти повну картину руйнувань та смертей зараз майже неможливо через брак інформації з фронту.

Візіком, API Visicom, карта, обстріли,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на zaborona.com.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Цивільні

  • Станом на 1 лютого 2022 року Державна служба статистики оцінювала чисельність населення приблизно в 41,1 мільйона людей.
  • На сьогодні немає офіційних даних, але за різними оцінками в Україні перебуває 34-35 мільйона людей.
  • За рік повномасштабної війни в ООН підтвердили загибель понад 8 тисяч українців, ще як мінімум 13 тисяч людей дістали поранення.
  • За даними верховного комісара ООН з прав людини Фолькера Тюрка, серед жертв щонайменше 487 дітей, а 954 були поранені. Найбільше цивільних загинуло в Донецькій, Харківській, Київській, Херсонській, Чернігівській та Запорізькій областях.

До більшості зафіксованих утрат призвела вибухова зброя з великою зоною ураження (обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, ракетні й авіаудари).

Близько 90,3% жертв серед цивільного населення спричинила саме вибухова зброя з широким радіусом дії, зокрема артилерійські снаряди, крилаті та балістичні ракети, а також удари з повітря.

Подивитися, що й коли обстрілювала Росія, можна на цій інтерактивній мапі.

Візіком, API Visicom, карта, обстріли,

2023-02-24 15:52:50