В Україні розробили Russian Crimes - інтерактивну карту злочинів окупантів

Авторами та розробниками інтерактивної карти Russian Crimes є креативна агенція [isdgroup]. На карті збираються всі достовірні журналістські матеріали про російські воєнні злочини вчинені за рік повномасштабного вторгнення.

Візіком, API Visicom, Russian Crimes, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на bit.ua.

Подробиці

  • Проєкт Russian Crimes – інтерактивна карта, що містимите найповніший архів медійних та військових свідчень про російські воєнні злочини, скоєні в Україні.
  • Платформа дозволить журналістам, документалістам, міжнародним організаціям, історикам, письменникам та усім, хто хоче відтворити об’єктивну картину повномасштабного російського вторгнення в Україну, спиратися винятково на достовірні дані і швидко знаходити потрібну інформацію.

Бо ми хочемо не лише перемоги — потрібно, аби за кожен навіть найменший злочин росію притягли до повної відповідальності, – зазначає СЕО української креативної агенції [isdgroup] Віктор Шкурба.

Усі матеріали відбираються без суб’єктивної думки автора. Кожен матеріал проходить перевірку пруфрідерів. Це новинні матеріали, інтерв’ю, розслідування, репортажі з місця подій.

До уваги взяті матеріали ключових міжнародних медіа – The New York Times, The Washington Post, The Guardian, Time – та українських ЗМІ, що створюють контент англійською мовою, а також YouTube-каналів й спеціалізованих платформ з верифікованими джерелами інформації.

Проєктом можна користуватися як базою даних та запропонувати власний матеріал для розміщення на карті.

2023-03-02 13:28:56