У Туреччині демонтували карту з "російським" Кримом

У турецькому місті Аланія на одному з міжнародних фестивалів мистецтва була виставлена скульптура, на якій зобразили Крим в складі сусідньої Росії.

Візіком,  maps API, Україна Крим,

Некоректну карту прибрали після звернення МЗС.

Про це перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова написала на своїй сторінці в Facebook, повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на УНН.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Деталі

За словами Джапарової, під час одного з міжнародних фестивалів мистецтва у курортному місті Аланія (Туреччина) на одній зі скульптур, авторкою якої стала російська громадянка, була зображена карта РФ з окупованим Кримом.

Дізнавшись про це, Міністерство закордонних справ України негайно вжило відповідних заходів. Консул України в Анталії Емір Рустамов 3 березня відвідав Аланію і звернувся до мера міста Адема Мурата Юджеля з проханням видалити недостовірну карту. Вдячні турецьким партерам за миттєву реакцію, - написала Джапарова.

За її словами, тепер мистецтво не перетворено у політичний інструмент впливу та не вводить в оману мешканців і гостей чудового міста Аланія про територію Російської Федерації.

Крим - це Україна! - резюмувала Джапар

Читайте також:

2021-03-05 14:06:55