Вчені змогли скласти детальні карти поширення ранніх випадків COVID-19

Фахівцям ВООЗ вдалося встановити ланцюжки поширення COVID-19 серед людей, які відвідували ринок, працювали там, або жили в цьому районі.

Візіком,  maps API, COVID-19, карта,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на НВ.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Ембарек розповів, що вчені змогли скласти детальні карти поширення найбільш ранніх випадків, а також «генетичні послідовності» для деяких з них. Однак навіть усе це не допомогло встановити точну роль, яку зіграв уханьський ринок морепродуктів в пандемії коронавірусу.

Поки що експерти ВООЗ можуть з упевненістю стверджувати лише те, що ринок був одним з перших великих осередків спалаху COVID-19.

Водночас вони продовжують розслідувати дві гіпотези, пов’язані з цим місцем:

  • що вірус був занесений на ринок інфікованою людиною, і лише потім почав поширюватися серед його працівників та відвідувачів;
  • що джерелом вірусу на ринку був один із продуктів, які там продаються. Особливий інтерес ВООЗ викликали «заморожені дикі тварини». Деякі з таких видів, які продаються на ринку в Ухані, чутливі до групи коронавірусів, заявили фахівці, визнавши, що ця версія заслуговує на особливу увагу.

Крім того, зразки з ринку Хуанань показали масштабне зараження вірусом SARS-Cov-2 на поверхнях, що також зберігає фокус уваги дослідників до цього місця.

Читайте також:

2021-02-10 12:19:08