Кадастрова карта допомогла виявити злочин в Чорнобилі

Під час відпрацювання зони відчуження та зони безумовного відселення поліцейські спільно з працівниками Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника виявили факт видобування піску на землях заповідника.

Візіком,  maps API, кадастр, карта,

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Главком.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції.

Встановлено, що видобування піску невідомими особами на землях Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника велося без належних на те підстав та документів.

Координати вказаної земельної ділянки, на якій добувався пісок, накладаються на землі кадастрової публічної карти Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Як речові докази поліцейські вилучили з місця події зразки піщаної суміші та екскаватор Hyundai 170W, за допомогою якого видобувався пісок.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Читайте також:

2021-11-02 12:25:52