Чоловік знайшов матір, намалювавши карту рідного села

37-річний китаєць Лі Цзінвей, викрадений у 4-річному віці, знайшов свою біологічну матір, намалювавши карту рідного села за пам'яттю.

Візіком,  maps API, Китай, карта,

Про це повідомляє англомовна газета Гонконгу South China Morning Post, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на УНІАН.

Лі народився в провінції Юньнань на південному заході Китаю. Коли він був ще хлопчиком, його викрав і відвіз за 2 тисячі кілометрів сусід. Там хлопчика продали родині, яка стала для нього прийомною.

Цзінвей не пам'ятав назви населеного пункту, де народився, і свого імені при народженні. Але пам'ятав у деталях, як виглядало його рідне село, і саме це стало ключем до його возз'єднання з родиною.

Надихнувшись двома відомими історіями про возз'єднання викрадених дітей з родинами, Лі вирішив і сам спробувати відшукати близьких.

Я зрозумів, що не можу більше чекати, тому що мої батьки стають старшими. Я турбувався, що дізнаюся, що вони померли, коли з'ясую, звідки я, - сказав він.

Чоловік намалював від руки карту рідного села і попросив допомоги з ідентифікацією населеного пункту в мережі. Карта вразила схожістю: він детально зобразив, як виглядали будинки і як жителі використовували великі дерев'яні відра для приготування рису.

Також Лі звернувся в поліцію, надавши всю наявну інформацію і зразок своєї крові.

Поліція змогла звузити коло пошуку до села Юньнань і відшукати жінку, яка, як підтвердив ДНК-тест, є біологічною матір'ю Лі. Батька чоловіка вже немає в живих.

Лі та його мати зустрінуться 1 січня 2022 року. У соцмережах та інтерв'ю чоловік не розкрив, чи продовжить спілкування з родиною, яка купила його у сусіда.

Читайте також:

2021-12-30 13:28:14