Олексій Чернишов, портал "Дія" і об'єкти будівництва на карті

Влада обіцяє скасувати такі речі як дозволи на будівицтво, за надання яких роками вимагались гроші. Натомість, буде реєструватися право на початок будівельних робіт.

Візіком,  maps API,будівництво, карта,

Про це розповів міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов в інтерв'ю Слово і діло, повідомляють Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Олексій Чернишов в інтерв'ю Слово і діло розповів, коли ліквідують ДАБІ та як зміниться архітектурно-будівельний контроль:

  • Спочатку ми реєструємось в «Дії», заходимо в розділ для бізнесу і знаходимо популярні послуги. Ну, наприклад, повідомлення про початок будівельних робіт СС1.
  • Бачимо «подати повідомлення». Далі ви вводите відповідні дані зі своїх документів.
  • Все абсолютно прозоро йде в цю систему, ви можете все відслідковувати. І це вже працює зараз: до того, як в нас з'явився новий закон.
  • Є реєстр будівельної діяльності, об'єкти будівництва на карті. Заходимо сюди, вводимо номер чи адресу, бачимо на фізичній карті стан об'єкта, його розташування та інші деталі.

Тому коли кажуть, що реформа не відбувається, – це не так. Я вам зараз демонструю, що саме запровадження державної електронної системи у сфері будівництва, її застосування, і зменшує можливості для розвитку якихось корупційних ідей. Тому що корупція передбачає контакт одного суб'єкта з іншим, який може приймати рішення. Тут цього контакту немає, - додав він.

Читайте також:

2021-03-22 14:28:50