Канадські військові високо оцінили деталізацію українських карт

Військовослужбовці армії Канади завітали з візитом до військово-картографічної частини Командування Сил підтримки Збройних Сил України, розташованої в Харкові.

Візіком,  maps API, Канада, військові, карти,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Голос України.

Іноземні гості високо оцінили деталізацію українських військових карт Іноземні гості зі складу об’єднаної навчально-тренувальної групи UNIFIER збройних сил Канади ознайомилися з особливостями роботи українських військових. Основною метою їхнього візиту було розширення співпраці між армійцями двох країн за напрямом геопросторової підтримки.

— За сім років російсько-української війни харківські картографи направили до району проведення АТО/ООС мільйони примірників топографічних та спеціальних карт, різних фотопланів, переважна більшість яких готується до видання за стандартами НАТО з використанням світової геодезичної системи координат WGS-84, — зазначив командир військової частини підполковник Олександр Матющенко під час зустрічі з іноземцями.

Водночас канадські колеги розповіли українським військовим про проведення геоінформаційної підтримки військ, що застосовується у збройних силах країн—членів НАТО. Також іноземні гості високо оцінили високу деталізацію українських військових карт, що, звісно, досягається майже «ювелірною» роботою всього колективу частини.

Наприкінці зустрічі сторони обговорили можливість подальшого співробітництва між двома країнами за військово-фаховим напрямом.

Довідково:

  • Ця сама делегація військових з Канади побувала в гостях у Шепетівському топографічному центрі Командування Сил підтримки Збройних Сил України, де ознайомилася з організаційною структурою частини та тією продукцією, яку тут виготовляють. Цікавилися гості і приладами, технікою та відповідним програмним забезпеченням, які використовуються для топографо-геодезичних робіт.
  • Українські топографи, виконуючи специфічні завдання, створюють топографічні карти та плани масштабу 1:10000—1:100000, спеціальні карти, ортофотоплани місцевості, великомасштабні плани 1:500—1:5000. Фахівці центру можуть також виготовляти тривимірні моделі невеликих ділянок місцевості.

Читайте також:

2021-12-01 11:36:15