Вчора на карті світу з’явилась нова республіка

У вівторок на карті світу з’явилась нова республіка. Нею стала карибська держава Барбадос, яка офіційно усунула королеву Єлизавету ІІ з поста глави держави і змінила свою форму правління.

Візіком,  maps API, Барбадос, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Європейську правду.

Такий собі Brexit, тільки навпаки – від’єднується не Британія, а від Британії. Однак те, що може скидатися на бунт, насправді є абсолютно мирною подією.

Більше того, офіційно процес схвалює і британська корона. Це доводять особиста присутність принца Чарльза на церемонії "звільнення" його матері у столиці Барбадосу Бриджтауні та його тепла промова на урочистостях з нагоди народження республіки.

Варто підкреслити: про проголошення незалежності не йдеться, це сталося рівно 55 років тому, 30 листопада 1966 року. Відтоді Барбадос є окремою державою, на чолі якої стояла британська королева Єлизавета ІІ – так само, як вона є правителем у Канаді, Австралії та ще 12 державах. Натомість відсьогодні країна отримає першого в історії президента, який не залежатиме від британської корони.

Хоча є підстави підозрювати, що не всі у Букінгемському палаці радіють через втрату британською короною своєї колишньої колонії. І те, що королева Єлизавета ІІ відтепер матиме трохи менше обов’язків, є мотузкою з двома кінцями.

Читайте також:

2021-12-01 10:53:40