Декомунізовані пам'ятки Буковини нанесли на карту

Проєкт "Декомунізація. Україна" оновив карту радянських пам'яток, які демонтували у Чернівецькій області. Серед них є пам'ятники, погруддя та меморіальні дошки.

Візіком, API Visicom, карта, Буковина,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Демонтовані пам'ятки позначили на гугл-мапі.

Загалом на мапі позначили десять демонтованих об'єктів у Чернівцях та вісім в області. Зокрема у Чернівцях це пам'ятники російським письменникам Пушкіну, Горькому, пам'ятні дошки письменнику Булгакову, комуністам Ковальчуку та Канюку.

Також на мапі є позначка про демонтаж пам'ятника місцевому комуністу Клевчуку та герба СРСР із мозаїки у Мамаївцях. Позначено демонтаж пам'ятника радянському солдату в Рідківцях, погруддя Чапаєву в Колінківцях, напис про героїв-комсомольців у Коритному, радянський танк у Сторожинці.

Дошка, яку прибрали зі стіни будинку на вулиці Зиновії Канюк. Суспільне Чернівці На онлайн-карті позначено і об'єкти, які прибрали після повномасштабного вторгнення, і ті, які демонтували раніше. Зокрема це пам'ятник трьом чекістам у Дихтинці.

До точок на електронній мапі активісти додають підписи та фото. Також на мапі є позначки з об'єктами, які ще не демонтували. Мапу можна подивитися за посиланням.

2023-01-17 09:36:40