Оголошено конкурс на складання карти за романом Марії Матіос

Письменниця Марія Матіос та видавництво «Абабагаламага» оголосили конкурс на складання карти туристичних маршрутів, які описані у романі «Букова земля».

Візіком, API Visicom, Матіос, Букова земля

Створити карту мандрівок Буковиною за романом «Букова земля» Марію Матіос надихнув прихильник її творчості з Польщі.

Про це письменниця повідомила на сторінці у Фейсбук, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на АСС.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Відтак разом з Іваном Малковичем та видавництвом ««Абабагаламага» вони оголосили конкурс на складання карти туристичних маршрутів Буковиною та Галичиною, описаних у «Буковій землі».

Це можуть бути тематичні подорожі (скажімо, «Буковина родини Васильків», «Німецькі поселення Буковини», «Бойові шляхи Гуцульського легіону», «Український Відень», «Стежками УПА»), чи мандрівки, пов’язані з іншими персонажами або подіями книжки. Тобто все, на що вистачить вашої фантазії, щоб розписати такі маршрути для подорожувальників чи любителів краєзнавства, - йдеться у дописі Марії Матіос.

Двом переможцям пізнавальних маршрутів Марія Матіос презентує від себе три ексклюзиви, пов’язані з Буковиною та Галичиною.

Про них учасники конкурсу дізнаються згодом - після закінчення карантину, - оскільки вони і справді пов’язані з подорожами, зазначає Марія Матіос.

Видавництво «Абабагаламага» також готує подарунки для переможців конкурсу. Як сказав у коментарі ІА АСС Іван Малкович, директор видавництва, це буде бібліотечка найкращих видань «Абабагаламага».

Я вважаю, що це унікальний випадок. Я наразі не знаю жодної книжки, яка би зчинила такий розголос, що за нею створюють цілі краєзнавчі маршрути. Я у видавничій справі уже понад 30 років, але такого інтересу до книжки не пам'ятаю. Це унікальний випадок в історії книговидання незалежної України. Звичайно, ми щасливі бути причетними до цього. Тому що ця книжка - більше, ніж сама книжка. Це історія буковинського краю, - сказав Іван Малкович.

Як зазначає Марія Матіос, конкурсні роботи можна надсилати на електронну адресу: ivanababa@i.ua з приміткою («На конкурс «Принади і таємниці Букової землі»). Конкурс без вікових обмежень. Термін подачі робіт до 15 вересня.

Читайте також:

2020-08-12 15:43:12