Геодані і будівництво: як застрахувати себе від неправильного рішення

Terrafirma — компанія, яка займається оцінкою ризиків на основі геоданих. Нещодавно вона взяла на озброєння унікальну базу з більш ніж 300 мільйонами дерев.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, API картографічного сервісу, Terrafirma, Bluesky National Tree Map, Terrafirma Ground Report,

Відтак, станом на сьогодні Terrafirma Ground Reports — перший продукт, який надає детальну інформацію про ризики, пов’язані з просіданням глини та деревами — головними причинами будівельних збитків у Великобританії, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на Geospatial World.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

— Використання бази даних Bluesky National Tree Map вирішує проблеми, пов’язані з просіданням грунту і дозволяє тим, хто збирається придбати нерухомість більш зважено підійти до вирішення цього питання, — стверджує Томас Бекхаус, генеральний директор та засновник Terrafirma, — Bluesky National Tree Map — найбільш докладний набір даних подібного типу. Зараз він охоплює Англію і Уельс і надає всебічну інформацію про розташування, висоту та крони для дерев висотою 3 і більше метри.

В свою чергу Terrafirma Ground Report — це звіт, котрий розроблений для того, щоб професіонали, такі як адвокати, іпотечні кредитори тощо краще визначали, а відповідно і нівелювали техногенні та природні ризики. Він включає дані гірничної справи, інформацію про просідання грунтів, видобуток корисних копалин тощо. Власне кажучи інформацію про фактори, які можуть становити небезпеку.

Відтак, Terrafirma використовує Bluesky National Tree Map для того, щоб якомога точніше прогнозувати ймовірність шкоди від, припустимо, коріння дерев. По суті йдеться про небезпеку від грунтових зсувів або шкоду від коріння сусідніх дерев. Задача фахівців Terrafirma — запропонувати чіткі рекомендації для обстеження будівель і страхування проживання в об'єктах, які постраждали від впливів подібних факторів.

Ну і насамкінець. Варто відзначити, що подібні підходи грунтуються, в першу чергу, на моделюванні з викотристанням експертних доказів, оцінки ризику потенційної небезпеки тощо.

читайте також:

2020-01-14 14:32:27