Nature Conservancy і Planet співпрацюють для картографування блакитного вуглецю

Planet Labs PBC (постачальник щоденних даних і інформації про Землю) і The Nature Conservancy (TNC, глобальна екологічна організація, що займається збереженням земель і вод, від яких залежить все життя), оголосили про спільну роботу над Blue Carbon Explorer.

Цей цифровий інструмент, розроблений TNC, призначений для картографування мангрових лісів і морської трави по всьому світу.

Візіком,  maps API, атлас, Blue Carbon Explorer,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на geospatialworld.net.

Інструмент також дає змогу урядам і менеджерам узбережжя приймати рішення на основі даних щодо захисту та відновлення прибережних екосистем.

Blue Carbon Explorer – це програма Google Earth Engine, розроблена компанією TNC, яка використовує дані, зібрані в польових умовах із зображень безпілотників і супутників, включаючи зображення Planet SkySat і PlanetScope, щоб допомогти визначити ключові області для відновлення та захисту.

Інструмент допомагає візуалізувати, чи є ці екосистеми деградованими чи здоровими, дозволяючи аналітикам визначати найкращі управлінські рішення, щоб допомогти в їх збереженні та відновленні.

Ця спільна робота вже почала розкривати уявлення про зміну прибережних середовищ існування в Карибському басейні, Індонезії та Папуа-Новій Гвінеї. Для урядів карти показали раніше невідомі регіони мангрових заростей і морської трави, допомагаючи їм краще враховувати свої природні ресурси та потенційні запаси блакитного вуглецю.

Використовуючи дані планети та нові методи штучного інтелекту (AI), а також уроки, отримані від Blue Carbon Explorer, ці ідеї можна використовувати для кращого розуміння прибережних середовищ в усьому світі.

2023-04-10 14:06:13