Формування еногастрономічного маршруту в Одеській області завершено
Насправді в Україні раніше не було офіційних гастрономічних маршрутів. Лише у 2020 це змінилося.
Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на джерело.
Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!
У рамках проєкту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні" закінчилося формування "Дороги вина і смаку Української Бессарабії", йдеться у повідомленні.
Цей еногастрономічний маршрут ("ено", тому що в туристи смакують вина та поєднують їх з різними стравами) поділений на чотири ділянки, де центральною магістраллю є дорога М-15 Одеса-Ізмаїл:
- Одеса – Шабо – Білгород-Дністровський;
- Одеса – Фрумушикка-Нова – Лісне;
- Ізмаїл – Криничне – Болград;
- Татарбунари – Струмок – Приморське – Вилкове.
Ось лише декілька учасників маршруту, які пропонують відвідати туристам:
- Виноробне підприємство "Шабо" (Shabo);
- Виноробня "Колоніст";
- Центр етнографічного, сільського зеленого туризму та сімейного відпочинку "Фрумушика-Нова";
- Сімейне виробництво м’ясних делікатесів "Балканські Ястія";
- Комплекс "Європейська сироварня";
- Сироварня "Щедра околиця".
До того ж, подорожуючи, туристи зможуть перебувати в готелях, які зображені на спеціальний карті.
Читайте також:
- Про засипані снігом дороги повідомити «Укравтодору» можна через застосунок
- 26 популяцій людини нанесли на генетичну карту людства
- Місто на Волині задумалося над туристичними картами місцевості
- Нові авто для поліції оснащені системами 3D-навігації та картами місцевості
2021-01-29 14:46:13