Іспанська Seaya Ventures закриває кліматичний фонд на 300 мільйонів євро

Мадридська компанія Seaya закрила свій останній кліматичний технологічний фонд на суму 300 мільйонів євро, збільшивши активи під управлінням до 650 мільйонів євро та ставши найбільшою венчурною фірмою Іспанії.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: geospatialworld.net

Деталі:

Інвестиції здійснюватимуться першим чеком у розмірі від 7 до 40 мільйонів євро з можливістю подальшого фінансування. Фонд інвестуватиме в компанії, які займаються скороченням відходів або викидів парникових газів.

Seaya, заснована у 2013 році колишнім інвестором у приватний капітал Беатріс Гонсалес, закрила вже п'ять фондів. Три з них зосереджені на інвестиціях на ранніх стадіях розвитку, незалежно від галузі, ще один - кліматичний фонд Andromeda, а останній - фонд, орієнтований на Латинську Америку.

Південна Європа зазвичай не приваблює стільки інвестицій у кліматичні технології, як, наприклад, країни Півночі, але, за словами Педрехона, є кілька сфер, у яких регіон може досягти успіху.

"Південна Європа має найбільшу кількість сонячних годин у Європі, що робить регіон родючим ґрунтом для прискореного впровадження відновлюваних джерел енергії", - говорить Пабло Педрехон, інвестиційний партнер Seaya. Іспанська енергетична компанія Iberdrola є одним із лімітованих партнерів нового фонду Seaya, експертизу якої, за словами Педрехона, можна використати для оцінки можливостей, пов'язаних з енергетикою.

"Іспанія експортує будівельний досвід через провідні світові компанії, такі як ACS і Sacyr", - говорить він, додаючи, що це означає, що країна має необхідні знання, щоб допомогти пом'якшити значні викиди цього сектору.

Довідково:

Фонд Andromeda від Seaya вже підтримав п'ять компаній, включаючи Recycleye, яка створила робота для сортування вторсировини, і 011h, будівельну компанію, що спеціалізується на "зеленому" будівництві. Фонд планує здійснити 25 інвестицій до кінця 2027 року.


  • #клімат
  • #технології
  • #інвестиції
2024-07-19 10:50:02