З'явилася карта діючих в Україні АЗС

Війна спричинила кризу на українському паливному ринку, що обмежило пропозицію пального у мережах АЗС – але деякі дозволяють побачити наявність пального онлайн.

Візіком,  maps API, карта АЗС,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на Економічну правду.

ЕП публікує посилання на карти мереж АЗС, які реалізували таку можливість.

Як раніше повідомлялося, через війну Україна втратила майже увесь імпорт пального, тобто 80% внутрішнього споживання.

Річ у тім, що внутрішнє споживання забезпечувалось переважно імпортом дизпального, бензину та скрапленого газу з Білорусі та Росії (понад 70% ринку) та морем (10%). Лише 20% потреб забезпечувалось за рахунок видобутої в Україні сировини та її переробки.

Поки трейдери домовляються з європейськими операторами про купівлю необхідних обсягів пального, українські автомобілісти кожен день шукають АЗС де можна придбати дефіцитні в нинішніх умовах бензин, дизель та скраплений газ.

Аби допомогти їм, деякі мережі АЗС реалізували можливість перегляду на власних сайтах даних про наявність того чи іншого пального на кожній з працюючих заправних станцій.

  • WOG – дані про наявність пального.
  • Авіас – дані про наявність пального.
  • ОККО – дані про наявність кожного виду палива, та ліміти продажу.
  • Параллель – дані про наявність пального.
  • SOCAR – дані про наявність пального.

Зазначимо, що на сайтах 8 мереж АЗС взагалі відсутні будь-які дані про пальне, а у 18 – про його наявність. Серед останніх, зокрема, такі великі мережі як KLO, Shell, UPG, AMIC та БРСМ-Нафта, додали у виданні.

Читайте також:

2022-03-17 20:10:05