Запрацювали онлайн-реєстр та карта артезіанських свердловин

ДНВП «Геоінформ» на замовлення Державної служби геології та надр України запустив Державний реєстр артезіанських свердловин.

Візіком,  maps API, карта артезіанських свердловин

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на прес-службу Державної служби геології та надр України.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Реєстр розроблено відповідно до постанови Уряду #963, сервіс буде містити інформацію про усі артезіанські свердловини. Наразі у реєстрі є інформація про 863 об‘єкти, йдеться у повідомленні.

Триває наповнення реєстру відповідно до даних паспортів свердловин, які є у розпорядженні Геоінформу, а це близько п‘яти тисяч документів, згодом усі вони будуть внесені до онлайн-реєстру, — повідомив виконавчий директор ДНВП «Геоінформ України» Павло Бовсунівський.

Відповідно до оцінок, в Україні працює понад сто тисяч артезіанських свердловин. Планується, що дані щодо кожної з них будуть поступово внесені до відкритої бази даних.

Онлайн-реєстр має зручний інтерфейс та можливість розширеного пошуку об‘єкта за різними фільтрами.

  • Також waterwells-ua.info пропонує користувачам аналітику щодо роботи артезіанських свердловин в Україні.
  • Реєстр має прив‘язку до ГІС-системи, тобто усі артезіанські свердловини відображаються на карті.
  • А найголовніша його перевага у тому, що водокористувачі самостійно можуть вносити дані про свою свердловину, пройшовши автентифікацію через сервіс ID.gov.ua.

Запуск роботи реєстру є важливим кроком до цивілізованого надрокористування, адже вода — стратегічний ресурс, — підсумував голова Держгеонадр Роман Опімах.

Читайте також:

2020-12-15 13:46:03