Google готує конкурента Apple AirTag?

GPS-трекери вже досить давно перебувають на ринку. Вони допомагають не загубити персональні речі, наприклад, ключі або гаманець, або навіть знайти зниклого домашнього улюбленця.

Візіком,  maps API, GPS, Apple AirTag,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланнямна itechua.com.

Звісно, популярністю ця категорія гаджетів завдячує насамперед Apple, яка випустила власний трекер AirTag. Android-користувачам, своєю чергою, доводиться використовувати рішення сторонніх розробників, як-от Tile, або Galaxy SmartTag, яка повністю розкривається зі смартфонами від Samsung, - йдеться у повідомленні.

Схоже, що незабаром на ринку з’явиться універсальна альтернатива трекеру AirTag для Android-девайсів від Google. Чутки з цього приводу почали з’являтися ще на початку року.

Один із користувачів помітив, що в бібліотеці Google Fonts з’явився новий значок, підписаний Nest Locator Tag.

Це може свідчити про те, що Google активно готується до анонсу гаджета, який, імовірно, буде офіційно представлений на конференції I/O 2023 вже 10 травня. Раніше повідомлялося, що розробкою пристрою займається команда Nest, тож логічно, що він отримає відповідний брендинг у назві. Трекер матиме підтримку технологій UWB і Bluetooth LE.

Втім, варто також зазначити, що у Google вже є девайс, який називається Nest Tag. Він призначений для зняття або активації домашньої сигналізації Nest Secure і має ту саму форму, яка зображена на значку.

2023-05-03 13:28:55