SpaceX запускає перший у світі супутник для спостереження за біорізноманіттям

Компанія Kongsberg NanoAvionics оголосила, що чотири їхні супутники-клієнти будуть виведені на орбіту в рамках місії SpaceX Transporter-11.

Серед них — перший у світі супутник, повністю присвячений спостереженню за біорізноманіттям Землі, який також стане першим приватним супутником Чилі.

Джерело: geospatialworld.net

Деталі:

Супутник "Lemu Nge" (Око Лісу) — 6U наносупутник, оснащений гіперспектральною камерою для збору високоякісних зображень світових лісів у понад 30 видимих та інфрачервоних спектральних діапазонах. Дані, зібрані компанією Lemu, дозволять створити атлас біосфери Землі для підтримки планів збереження природи та стратегій сталого розвитку.

Протягом першого року супутник "Lemu Nge" зосередиться на п'яти основних напрямках моніторингу: водно-болотні угіддя, прибережні зони, зміни в користуванні землями, ідентифікація ключових видів рослин, зокрема дерев, а також виявлення інвазійних рослин.

Окрім цього, супутник HYPSO-2, побудований для Норвезького університету науки і технологій (NTNU), буде відстежувати стан океанів і разом зі своїм попередником HYPSO-1 збирати до 10 разів більше гіперспектральних даних про розвиток та поширення водоростей, допомагаючи захистити морські екосистеми.

NanoAvionics також запустить два 3U наносупутники для спостереження за Землею та комунікаційних місій із навантаженням SDR (радіо з програмованим обладнанням).

Довідково:

Генеральний директор NanoAvionics Атле Вьолло підкреслив, що ця місія зміцнює позиції компанії як провідного виробника малих супутників, які вже запустили майже 50 наносупутників за останні п'ять років.


  • #SpaceX
  • #біорізноманіття
  • #карти
2024-08-23 13:50:02