Backfire пройшов комісію Міністерства оборони України

Український ударний дрон Backfire, який є стійким до російського радіоелектронного глушіння, пройшов комісію Міністерства оборони України і очікує наказу на допуск до експлуатації.

Джерело: glavnoe.in.ua

Деталі:

Це означає, що держава зможе офіційно закуповувати ці безпілотники. Команда творців уже готується до серійного виробництва БПЛА.

За словами віцепрем’єра Михайла Федорова, Backfire демонструє хороші результати на фронті. За останні два місяці військові здійснили щонайменше 50 успішних місій. Розробники співпрацюють зі зведеним загоном “Злі птахи” Збройних сил України, які допомагають удосконалювати БПЛА.

Backfire – це розробка українських інженерів, які увійшли до оборонного кластера Brave1. БПЛА залітає до 35 кілометрів у тил ворога і допомагає вражати російську артилерію, логістичні вузли, ворожі склади та командні пункти.

Ударний дрон має ряд переваг перед російськими аналогами. Завдяки GPS-антені, яку майже неможливо заглушити, Backfire дуже стійкий до російських засобів радіоелектронної боротьби. Також через повну автономність безпілотника росіяни не можуть вирахувати його координати та наземної команди. Це убезпечує операторів.

Довідково:

“Продовжуємо збільшувати кількість безпілотників на фронті. Якщо теж маєте розробки, які допоможуть Силам оборони, подавайте заявку через платформу Brave1”, – закликав Федоров.


  • #дрон
  • #БПЛА
  • #РЕБ
2023-11-21 16:21:12