Пентагон стурбований розгортанням мережі 5G?

Пентагон стурбований тим, що розгортання мережі 5G компанії Ligado Networks може нести загрозу старим військовим супутникам.

Візіком,  maps API, 5G,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на gagadget.com.

Що відомо

Відповідних висновків дійшла Національна академія наук Сполучених Штатів після дослідження проблеми можливих ризиків, які несе в собі створення наземної мережі 5G. Компанія Ligado Networks планує ввести свою систему в експлуатацію на початку четвертого кварталу 2022 року.

Стільникові мережі п'ятого покоління потенційно можуть створювати шкідливі перешкоди для старих супутників, якими користуються не лише американські військові. Передбачається, що проблема стала публічною, оскільки 5G може вплинути на роботу супутників більш ніж дюжини інших федеральних відомств США.

Водночас у звіті зазначено, що мережа Ligado не матиме негативного впливу на роботу комерційних, навігаційних і стільникових приймачів GPS. Компанія також підкреслює, що її мережа 5G може без проблем співіснувати з GPS. Однак, представники Ligado не виключають, що старе обладнання, яке було спроєктовано без урахування сучасних рішень, може потребувати оновлення після запуску мережі п'ятого покоління.

Програма модернізації старого обладнання була розроблена компанією відповідно до вимог Федеральної комісії зі зв'язку. Ligado вже підтвердила свою готовність співпрацювати з федеральними відомствами у разі проблем із роботою застарілого обладнання.

У Міністерстві оборони США визнають ефективність заміни старих GPS-приймачів на нові. Однак Пентагон заявляє, що це важкореалізована мета. Як вирішиться ситуація, поки що можна тільки гадати. При цьому Ligado Network вже заявила, що готова співпрацювати з Міністерством оборони.

Читайте нас також:

2022-09-13 13:59:10