Студенти Маріуполя оцифровують туристичні об’єкти за допомогою 3D-сканера

Студенти Приазовського державного технічного університету навчаються працювати із 3D-сканером та співпрацюватимуть із місцевими музеями для оцифрування експонатів і створення сучасних екскурсій для туристів.

Візіком,  maps API, 3D, сканер,

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України», передають Новини картографії від Візіком з посиланням на shotam.info.

Зазначається, що в університеті облаштували Лабораторію цифрового туризму, історії та культури. Також відбувся тренінг, де студенти навчалися створювати цифрові моделі об’єктів. Тренерами були теж студенти, які раніше пройшли навчання на такому обладнанні.

Про обладнання

  • 3D-сканер – це обладнання, яке дозволяє створити будь-який тривимірний об’єкт та зберегти його на комп’ютері. Сканер зчитує фізичні параметри об’єктів та створює на їх основі цифрову просторову модель. Надалі такі цифрові моделі можна використовувати у музеях: створювати каталоги, готувати виставки із використанням сучасних технологій.

Студенти вже побували у музеї-галереї Георгія Короткова, сканували за допомогою 3D-сканера одну із дерев’яних скульптур музею та створили її об’ємне зображення.

У перспективі студенти готуватимуть дипломні роботи, де зможуть описати переваги використання 3D-сканера та іншого обладнання для просування туризму у Маріуполі.

Для Лабораторії туризму проєкти USAID придбали обладнання, що дозволяє відтворювати 3D-моделі пам’яток культури та історії, здійснювати фото- та відеозйомку цікавих туристичних об’єктів, створювати тури у сфері цифрового туризму, використовуючи 3D-технології.

Партнерські проєкти USAID також надали меблі, кондиціонери, комп’ютери з ліцензійним програмним забезпеченням, панорамну відеокамеру, телефон з професійною фото- та відеозйомкою, екран та проєктор, 3D-сканери та принтер. Це обладнання допоможе студентам та викладачам використовувати нові методики викладання та просувати туризм на Сході України.

Читайте також:

2022-01-26 12:59:40