Розробники створили додаток для 3D-подорожей

Львівські розробники створили мобільний додаток, який дає можливість здійснити віртуальну 3D-подорож об’єктами культурної та архітектурної спадщини України.

Тепер визначні місця України можна відвідати, не виходячи зі свого будинку. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Візіком,  maps API, додаток, 3D-подорож,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на джерело.

Карантинні обмеження підштовхнули львівських винахідників компанії SKEIRON на розробку і створення мобільного додатку, в межах якого вони оцифрували музеї, церкви, історичні пам’ятки України. Програма сканує і розробляє 3D-моделі архітектурних об’єктів до найдрібніших деталей.

На нашу думку, цей проєкт є дуже актуальним через введення карантинних обмежень. Не у всіх людей є змога відвідувати музеї, а наша розробка подарувала їм таку можливість, — коментує розробник Володимир Заяць.

Винахідники «оживили» важливі будівлі 24 областей, а також Криму. Обирали ті об’єкти, які найяскравіше передають і символізують історію конкретного регіону, наприклад, на Закарпатті — замок Паланок, в Криму — «Ластівчине гніздо».

Здійснюється оцифрування за допомогою фотографій з інтернету, даних з дронів та 3D-сканера, який спеціально замовили в Америці. Пристрій сканує з міліметровою точністю.

Запустити проєкт можна, встановивши додаток на свій смартфон і маючи спеціальний комплект листівок. Навівши камеру телефона на листівку, користувач побачить пам’ятку, яка перетвориться в тривимірну модель.

У планах розробників — масштабувати і створювати соціальні проєкти, збільшувати кількість відсканованих пам’яток, а також популяризувати нашу архітектурну спадщину в межах країни і за кордоном.

Читайте також:

2021-12-06 15:59:10