З'явилося відео як 3D-принтер будує школу у Львові

Корпус львівської початкової школи № 23, яку друкують за допомогою 3D-принтера, мають намір побудувати за три тижні.

Візіком,  maps API, 3D,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на rubryka.com.

У чому проблема?

  • Будівництво корпусу стартувало в листопаді 2022 року. Тоді встигли закласти фундамент. Однак потім будівництво зупинили через масовані ракетні обстріли України, проблеми із електропостачанням та нестабільні погодні умови.

Яке рішення?

Архітектурною та інтер'єрною концепцією проєкту займалися київські фахівці з balbek bureau. Технологічними партнерами проєкту стали датська компанія-розробник технології 3D-друку COBOD та будівельна компанія 3DCP Group. Остання керує роботою принтера.

Новий корпус львівської школи — пілотний проєкт програми HIVE від Team4UA. Вона передбачає відновлення будинків, шкіл, мостів та іншої критичної інфраструктури України за допомогою технології 3D-друку.

Як це працює?

Школа стане найбільшою навчальною будівлею у світі, збудованою за допомогою 3D-принтера. Її зведення триватиме біля п'яти тижнів. У Team4UA пояснюють, що 3D-друк допомагає будувати "в десятки разів швидше" й допомагає більш ефективно використовувати ресурси. 90 % матеріалів, необхідних для будівництва, виготовлені в Україні.

Перші її конструкції розробили протягом кількох годин. Принтер самостійно формує стіни зі спеціальної суміші на основі бетону. У ньому закладені точні координати, куди саме наносити суміш.

Завершити будівництво планують вже у червні цього року, а ввести в експлуатацію на початку 2024 року.

У цьому копусі планують розмістити початкові класи, в якому зможуть навчатися близько 100 учнів.

2023-05-29 17:20:19