Велосипедний міст надруковали на 3D-принтері

Технології 3D-принтерингу активно розвиваються. Нещодавно здавалося, що це забавка для дітей, а сьогодні за допомогою таких принтерів будують будинки та цілі райони.

Технологія відкриває неймовірні творчі можливості перед архітекторами. Цим скористалися у Нідерландах, побудувавши велосипедний міст.

Візіком,  maps API, 3D, міст, принтер,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на 24tv.ua.

Міст розташований у місті Неймеген, Нідерланди. Він був надрукований прошарок за прошарком на спеціалізованому бетонному заводі Saint Gobain Weber Beamix та реалізований будівельною групою BAM. Міст вписується у новий концепт парку De Geologenstrook, де переважають округлі форми. Довжина найдовшого у світі бетонного моста, надрукованого на 3D-принтері – 29 метрів.

Детальніше про надрукований велосипедний міст

Це не лише найдовший, але й найбільший бетонний міст у світі, щодо якого архітектор мав повну свободу дій. Michiel van der Kley міг вільно творити дизайн, не бувши обмеженим "класичними" перепонами, які зустрічають при проєктуванні та будівництві.

Читайте також:

Перевага 3D-будівницта полягає в тому, що мости можна побудувати набагато швидше, ніж "класичним" методом, з більшою гнучкістю та великим простором для індивідуальних дизайнерських рішень. Вони також більш стійкі, оскільки потрібно менше бетону.

2021-09-13 15:46:44