Архітектор створює 3D-моделі зруйнованого окупантами

Понад тисяча фотографій, знімки з квадрокоптера і лазерне сканування. Усе це, щоб зробити 3D-моделі зруйнованих пам’яток архітектури.

Київський архітектор Сергій Ревенко заснував проєкт "Scan UA", разом із французьким волонтером вони їздять різними містами України і знімають зруйновані споруди.

Візіком,  maps API, Scan UA, 3D,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на suspilne.media.

Були і в Чернігові. Вже готові 3D моделі обласної бібліотеки для юнацтва та обласного молодіжного центру. В обробці модель Вознесенської церкви в Лукашівці.

Архітектор і засновник проєкту "Scan UA" Сергій Ревенко вирішив, що треба детально фіксувати руйнування різних споруд, зокрема таких пам’яток архітектури, і робити 3D-моделі. Він каже, це новий спосіб показати наслідки війни Росії проти України. Почалося все з Ірпінського мосту, йдеться у повідомленні.

Це було невеличке таке замовлення, проєкт благодійний, на основі зруйнованого мосту. Там хотіли зробити меморіальний комплекс. І мені запропонували зробити таку модель, – поділився Сергій.

Після цього архітектор став їздити різними містами України і фотографувати зруйновані будівлі і розбиту техніку. Згодом виникла ідея створити сайт, де зберігатимуться всі ЗD-моделі. Зараз їх там сім, ще близько 25 об’єктів обробляють.

Читайте також:

2022-06-10 11:02:53