Карти свідчать, що жінки в Україні стали частіше відкривати власний бізнес

За даними моніторингового сервісу "Опендатабот", у 2023 році жінки в Україні відкрили 154 тисячі нових ФОПів, що на 12 тисяч більше, ніж у 2021 році.

Найбільше нових підприємиць зареєстровано на Хмельниччині, а директорками нових справ найчастіше стають жінки на Чернігівщині.

Джерело: focus.ua

Деталі:

З лютого 2023 року кожен другий новий ФОП в Україні відкривають жінки. Від початку осені зросла кількість підприємиць. Наразі на жінок припадає 60% нових фізичних осіб-підприємців (ФОП).

Другий рік поспіль жінки відкривають більше ФОПів, аніж чоловіки, у Хмельницькій, Полтавській і Чернігівській областях. Найменше — у столиці та у прифронтових Запорізькій і Херсонській областях.

Частка жінок серед очільників компаній росте не так швидко. У перший рік повномасштабної війни частка жінок-директорок упала майже на п’ять відсоткових пунктів — до 28%. Цьогоріч ситуація повертається до показників 2021 року і вже зросла до 31%.

Найчастіше очолюють новостворені компанії жінки в Чернігівській, Чернівецькій і Кіровоградській областях. А найменше жінок-директорок другий рік поспіль у Києві й області, а також у Полтавській і Черкаській областях.

Довідково:

Зростання кількості жінок-підприємиць в Україні - це позитивний тренд. Жінки приносять у бізнес новий погляд і інновації. Вони є більш стресостійкими і гнучкими, ніж чоловіки, і краще пристосовуються до змін.


  • #карти
  • #жінки
  • #бізнес
2023-11-21 16:32:35