Де в Україні найбільше носіїв прізвища Зеленський

Прізвище Зеленський має давню історію. Перші згадки про людей із таким прізвищем зустрічаються у козацьких реєстрах 1756 року.

Джерело: bukinfo.com.ua

Деталі:

За даними генеалогічного товариства, найбільше людей із прізвищем Зеленський проживає у Києві, Харкові та Дніпрі. У Чернівцях також є Зеленські, але їхня кількість незначна.

Загалом, прізвище Зеленський є досить поширеним в Україні. Воно посідає 958 місце за популярністю і нараховує 4006 носіїв. Жіноча версія прізвища - Зеленська - посіла 704 місце за поширенням і налічує 5048 осіб.

Ці прізвища найчастіше зустрічаються у Сіверській області (частина Сумщини, Чернігівської області).

Є кілька версій походження прізвища Зеленський. За однією з них, воно походить від назви населеного пункту Зелене. За іншою - від "домашнього" нецерковного імені Зеленя, яке дало визначення через синів (чий син? - Зеленський). Прізвисько Зеленя вказувало на молодість та незрілість.

Довідково:

Отже, якщо ви маєте прізвище Зеленський або Зеленська, то, можливо, ви маєте родичів у цих містах. А якщо ви хочете дізнатися більше про історію свого прізвища, то можете звернутися до генеалогічного товариства.


  • #Зеленський
  • #генеалогія
  • #карта
2023-11-29 12:57:03