Акустична карта: у Варшаві на замовлення мерії міста зробили заміри звуку

У великих містах чи мегаполісах дуже часто важко знайти тихі райони. Вибираючи місце для життя, люди зазвичай орієнтуються на одні й ті ж переваги.

Наприклад, наскільки далеко знаходиться житло від метро, близькість шкіл, парків та комунікацій. Варшава є серцем Польщі, яка поділена на 18 мікрорайонів. Влада міста опублікувала акустичну карту столиці на якій зображено рівень шуму. Є райони в яких важко знайти тихе та спокійне місце, але є такі ділянки, які позбавлені величезного шуму.

Візіком,  maps API, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на vpolshchi.pl.

Людський організм повинен відпочивати, для цього необхідний повноцінний сон, та спокій У Варшаві на замовлення мерії міста зробили заміри звуку в децибелах в усіх її районах. І є такі місця в яких шум перевищує 75 децибелів. Що несе небезпеку людям, які там живуть. Адже через це вони можуть зазнати різних органічних ушкоджень та серйозних захворювань. Заміри проводилися майже цілодобово, щоб правдиво відобразити розподіл шуму в районі.

Що означає кожен колір?

  • Помаранчевий: 55-60 децибел,
  • темно-помаранчевий: 60-65 децибел,
  • фіолетовий: 65-70 децибел,
  • світло-фіолетовий: 70-75 децибел,
  • синій: понад 75 децибелів.

Глянувши на карту можна зробити висновок, що найтихішими районами є Весола, Віланов та Вавер, а Середмістя, Жолібош та Охота є одними з тих районів де важко знайти тихе місце, а в деяких ділянках присутній синій колір, що означає перевищення понад 75 децибелів.

2023-05-30 14:54:15