У Вінниці створили дерев’яну мапу України

У Вінниці, щоб відволікти дітей від жахливих подій сьогодення, організовують безліч пізнавальних заходів. Напередодні Нового року у майстерні, де з дерева виготовляють мапи України та світу, пазли, а також картини з дерева, дітям влаштували майстер-клас.

Візіком, API Visicom, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на vinnitsa.info.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Власник майстерні Дмитро Коваль з дитинства захоплювався хенд-мейдом і полюбляв створювати власноруч вироби з деревини. Процес захопив його так, що хобі переросло у започаткування власної справи. Він вирішив показати юним вінничанам, як створювати ялинкові прикраси із дерева, які етапи підготовки - від лазерного станка до лакування проходить кожна деталь.

Я займаюсь різьбою по дереву 4 роки. Головне це амбіції, і вони були. З деревною легко працювати. Привчив мене до праці батько. Він будівельник. Ми вдвох понад 14 років будували будинок - від фундаменту до даху. Зараз, маючи власну справу, я хочу вселити оптимізм і віру нашим дітям та молоді. Тому я з радістю підтримав ідею проведення такого майстер-класу. Працювати із деревиною може кожен. Спершу я показав як працюють станки, які роблять заготовки. Далі - навчав працювати із фарбою і розмальовувати готові дерев’яні заготовки. Скажу, що зараз найбільший попит на мапи України. Тому я підготував для дітей дерев’яну карту-пазл, ялинкові прикраси, які вони зможуть після майстер-класу забрати додому, - розповідає Дмитро Коваль.

На майстер-класи завітала родина переселенців із Миколаєва. Жінка із донькою дуже вдячні організаторам за цікаве дозвілля.

Ми виїхали із Миколаєва 9 березня. Моїй доньці 11 років. Якийсь час ми жили в Івано-Франківській області, потім переїхали в Калинівку, а в серпні - у Вінницю. Мій чоловік військовий і зараз захищає країну. Дітям важко звикнути до нових реалій, подекуди всі переживання тримають в собі. Такі заходидопомагають відволіктися і відчути атмосферу Нового року, -говорить Олена Бандура.

2022-12-22 12:54:29