Вчені створили найдокладнішу карту вулканів Венери

Виявилося, що у районі південного полюса Венери вулканів немає. Чому так, поки що залишається загадкою.

Візіком,  maps API, Венера, карта,

Про повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на focus.ua.

Американські вчені використали архівні знімки космічного апарату "Магеллан", який вивчав Венеру ще 30 років тому, щоб створити найповнішу карту вулканів на цій планеті. На сьогодні відомо, що їх 85 тисяч, але це ще не всі вулкани, які можуть бути у Венері, пише Space.

Вчені з Університету Вашингтона в Сент-Луїсі, штат Міссурі, США, створили найповнішу карту венеріанських вулканів. За їхніми словами, це найповніша карта вулканів серед усіх світів Сонячної системи. Адже навіть на Землі ще виявлено не всі вулкани, багато з яких ховаються на дні океанів.

Американські вчені використовували архівні знімки космічного апарату "Магеллан", який вивчав Венеру ще 30 років тому, щоб створити найповнішу карту вулканів на цій планеті. На сьогодні відомо, що їх 85 тисяч, але це ще не всі вулкани, які можуть бути Венері

За словами Пола Бірна, одного з авторів нової карти, на Венері знаходиться 85 тисяч вулканів, але швидше за все їх більше. Багато років вчені вважали, що вулканів, що діють, на цій розпеченій планеті вже немає. І це попри те, що на Венері більше вулканів, ніж на будь-якій іншій планеті Сонячної системи.

2023-04-05 13:38:17