Венеція готується до подорожчання для одноденних туристів у 2025 році

Експеримент з платним входом для одноденних туристів у Венеції не виправдав очікувань: скупчення людей у місті не зменшилося суттєво.

Тому, ймовірно, з наступного року ціни на вхід зростуть, повідомив у п'ятницю чиновник, який очолював проєкт.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: unian.ua

Деталі:

Вперше в історії цей відомий італійський напрямок у квітні запровадив збір у розмірі 5 євро (5,44 долара США) для одноденних туристів, які приїжджають у найбільш завантажені дні, сподіваючись, що це відлякає деяких людей.

Пілотна програма, яка тривала лише 29 днів, завершується в неділю. Далі розпочнеться період консультацій, щоб визначити, як розвивати проєкт у майбутньому.

Сімоне Вентуріні, член міської ради, відповідальний за туризм та соціальну згуртованість, заявив, що початкова оцінка була позитивною, і підтвердив, що система буде оновлена у 2025 році.

Він визнав, що проблема скупчення людей залишається гострою.

"У деякі вихідні тут було менше людей, ніж у той самий час минулого року... але ніхто не очікував, що всі одноденні туристи раптово зникнуть", - сказав він.

"У найближчі роки це буде більш ефективно, коли ми розширимо кількість днів і піднімемо ціну", - додав він, не уточнивши, скільки відвідувачам, можливо, доведеться платити у 2025 році.

Міська влада прагне обмежувати кількість одноденних мандрівників, особливо у вихідні та святкові дні, коли кількість відвідувачів може перевищувати 100 000 осіб, що вдвічі більше, ніж кількість місцевих жителів.

Люди, які бронювали готель, звільнені від збору.

Не всі у Венеції, яка є об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, схвалюють продовження цієї схеми.

"Це був повний провал. Місто, як і раніше, переповнене туристами", - заявив член ради опозиції Джованні Андреа Мартіні, додавши, що кількість людей, які платять штрафи, скоротилася, оскільки поширилися чутки про те, що загроза штрафів не є реальною.

Вентуріні визнав, що штрафів було "дуже мало або взагалі не було", але сказав, що це був свідомий м'який старт.

"На цьому експериментальному етапі замість того, щоб штрафувати людей, ми зосередилися на їхньому інформуванні", - сказав він.

Натомість Мартіні запропонував систему безкоштовного бронювання місць для відвідувачів, щоб не допустити виключення сімей з низьким доходом через ціни, але яка водночас давала б змогу відстежувати очікувані прибуття туристів.

"Ми повинні мати можливість попереджати людей про те, що, якщо вони приїдуть у певні дні, вони не проведуть добре час", - сказав він.


  • #Венеція
  • #туризм
  • #маршрути
2024-07-16 10:40:39