Vantis запускає службу спостереження для операторів комерційних дронів

Тестовий полігон БПЛА Northern Plains (NPUASTS), Thales USA і Airspace Link оголосили про доступність локалізованих даних спостереження для зареєстрованих операторів БПЛА на безпілотній авіаційній системі Вантіс (штат Північна Дакота) за межами візуальної лінії (BVLOS).

Візіком,  maps API, Vantis, дрони,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на geospatialworld.net.

Vantis спрощує для всіх операторів польоти в Північній Дакоті за допомогою додаткової служби спостереження. Зареєстровані оператори безпілотних літальних апаратів (UAS) можуть отримати доступ до послуги для відображення відстеження трафіку екіпажу під час планування та виконання польотів безпілотних літальних апаратів (UAS) у межах обсягу послуг Vantis.

Під адміністрацією NPUASTS компанія Vantis має кілька керованих послуг, включаючи спостереження, командування та зв’язок (C2), щоб пілоти UAS могли бачити й уникати інших літаків. Це полегшує комерційним операторам безпілотних літальних апаратів отримання локальної інформації спостереження як для операцій прямої видимості, так і для операцій BVLOS.

Послуга SDSP спостереження відповідає концепціям, викладеним у FAA UTM ConOps 2.0. Мережа Vantis дозволяє збирати, перевіряти та розповсюджувати дані спостереження з нефедеральних засобів спостереження Vantis, щоб надавати операторам безпілотних літальних апаратів локальні дані про повітряний простір безпосередньо через портал Vantis USS.

NPUASTS і Thales співпрацюють з Airspace Link, схваленим Федеральним авіаційним управлінням США постачальником послуг БПЛА щодо можливостей авторизації та сповіщення на низькій висоті (LAANC), щоб керувати, поширювати та відображати дані моніторингу повітряного простору Vantis майже в реальному часі зареєстрованим операторам БПЛА. Ця послуга покращує ситуаційну обізнаність як під час планування, так і під час виконання місії.

фото: geospatialworld.net

2023-05-08 15:14:14