Бойовики з ПВК "Вагнер" влаштовують у Луганській області оборонну лінію

Російські найманці з ПВК "Вагнер" влаштовують у Луганській області оборонну лінію. Її вже охрестили "лінією Пригожина" чи "лінією Вагнера".

Цікавий факт – вона знаходиться у тилу російських військ.

Візіком,  maps API, Вагнер, лінія, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на telegraf.com.ua.

Про будівництво укріплень повідомляють російські ЗМІ. За даними "Медузи", вона має закрити проходи до Луганська та Лисичанська. Також така лінія оборони простягнеться і до району, де росіяни наступають у бік Бахмута. Її пропагандисти називають другою лінією оборони.

Як проходить "Лінія Пригожина"

Будівництво оборонної лінії розпочато у районі Горського. Більшість укріплень зведеться на правому березі Сіверського Дінця — на достатній відстані від поточної лінії фронту, де великі точки такі як Сєвєродонецьк, Сватове, Кремінна поки що під російським контролем. Є припущення, що на цей рубіж російські війська можуть відступити для довгострокової оборони під час продовження контрнаступу чи прориву ЗСУ.

З чого складається російська лінія оборони

  • У ній — протитанкові рови та бетонні загородження.
  • За заявами "вагнерівців", така лінія оборони може "стримати натиск супротивника, який у десять разів перевершує".
  • Ось тільки цей сценарій можливий, тільки якщо противник піде цим напрямом.
  • Таку лінію оборони вже планували будувати і в районі Кремінної і далі Луганщиною, але ЗСУ пішли більш північним шляхом під час контрнаступу.
  • Це мінус таких ліній, відомий із Другої світової війни – їх можна обійти чи прорвати на вузькій ділянці.
  • Крім бетонних загороджень, використовуються протитанкові "їжаки". Щоб побудувати лінію укріплень, росія використовує траншейні БТМ-3, які тривалий час припадали пилом на складах.

Читайте нас також:

2022-10-20 11:54:04