Пангея Ультіма стане непридатною для життя через екстремальні кліматичні умови

За даними нового дослідження, через 240-250 мільйонів років, коли материки Землі знову з'єднаються в єдиний суперконтинент Пангея Ультіма, умови на ньому стануть непридатними для життя більшості видів ссавців, у тому числі і людини.

Візіком,  maps API, карта,

Джерело: meteoprog.com

Деталі:

Дослідження, опубліковане в журналі "Nature Geoscience", показало, що сукупний вплив таких факторів, як зростання концентрації парникових газів, збільшення світимості Сонця та активізація геотектонічних процесів, призведе до різкого потепління та посушливості на Пангеї Ультіма.

Середня температура на суші може підвищитися на 14 градусів Цельсія, а в деяких регіонах може досягати +40-70 градусів Цельсія. Концентрація вуглекислого газу в атмосфері може зрости в 1,5-2,5 рази.

У результаті більша частина території Пангеї Ультіма стане непридатною для життя. При цьому лише 8-16% території буде придатним для проживання ссавців.

Додатково:

Автори дослідження зазначають, що подібний сценарій можливий і набагато раніше, якщо людство не вживе заходів щодо боротьби з глобальним потеплінням.


#карта

2023-10-09 13:51:53