Український супутник боротиметься з пожежами та артилерією ворога

Голова Державного космічного агентства Володимир Тафтай в інтерв'ю РБК-Україна розповів, для чого Україна будує свою космічну ракету і коли почне освоєння Місяця.

Візіком,  maps API, супутник,знімки,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на РБК.

Ми маємо можливість зробити супутник роздільною здатністю 0,5 метра, але його захват кадру буде розміром 10 кілометрів. А тепер уявіть, щоб вам треба зняти широку смугу уздовж кордону і вам треба захват кадру близько 50 км. Вам треба буде 5 разів пройтися супутником, щоб зняти таку смугу. Або один раз "Січ-2-30". Наприклад, ті супутникові дані з роздільною здатністю 1 тис. метрів мають захват кадру 300-500 км, і для відстеження пожеж це якраз те, що потрібно, розповів він.

Тобто кожен супутник розрахований на певні цілі.

Ми в рамках космічної програми збираємося в цілому запустити 7 супутників: "Січ-2-30" і ще 6 супутників дистанційного зондування. В рамках цієї системи будуть супутники різної роздільної здатності і це дасть можливість виконувати весь спектр завдань, які нам необхідні, зауважив він.

За його словами дуже важливо розуміти, як працює ця система.

Нам потрібен один знімок роздільною здатністю в 50 см для того, щоб визначити вид артилерійської установки, а потім нам достатньо вже супутника "Січ" для того, щоб відстежувати, куди вона переміщається. Так само і з кораблями. Потрібен один детальний супутниковий знімок, щоб зрозуміти, яке це судно, але подальше його переміщення по Чорному морю буде абсолютно зрозумілим за даними супутника "Січ". А його захват кадру дозволить і виявити цей корабель, додав він.

Читайте також:

2021-10-08 11:31:56