«Укрнафта» реалізує на всіх об'єктах концепцію «цифрової свердловини»

«Укрнафта» реалізує на всіх об'єктах концепцію «цифрової свердловини» та «цифрового родовища», що необхідно для віддаленого керування обладнанням.

Візіком,  maps API, Укрнафта, оцифровка,

Про це повідомив директор компанії Сергій Корецький, передають Новини картографії від Візіком з посиланням на kosatka.media.

Це норма для 21 століття – віддалено керувати обладнанням і моніторити його стан в режимі онлайн, а не тоді, коли туди фізично зможе доїхати оператор. Це економить і час, і гроші, – зазначив він.

Наразі з 2000 свердловин «Укрнафти» телеметрією обладнані лише 346. За словами Корецького, на сьогодні об'єкти «Укрнафти» подекуди обладнані буквально раритетними засобами.

На промислах ще можна зустріти такий раритет, як повністю робочий пульт 60-х років. Від нього до свердловин розходяться десятки кілометрів підземних кабелів.

Предок GPS, WI-FI та високошвидкісного мобільного інтернету. Втім, навіть така можливість дистанційного управління все ж краще, ніж фізичний об'їзд, тому що навесні та восени в деяких місцях дороги просто зникають, перетворюючись на болото, - наголосив він.

2023-04-10 13:13:48