Зони покриття території України мережами мобільного зв'язку та Wi-Fi-сигналом картографували

Про це повідомив Український державний центр радіочастот (УДЦР), який провів теоретичні розрахунки зон покриття території України мережами цифрового стільникового радіозв'язку та широкосмугового радіодоступу.

Візіком, API Visicom, Visicom maps API, карта мобільного зв'язку

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Згідно із повідомленням, розрахунки було проведено відповідно до рекомендації Міжнародного союзу електрозв'язку Р.1812 для 95% часу та 95% території.

— Особливістю розрахованих УДЦР зон покриття є те, що в проекті враховано реальні технічні характеристики базових станцій, які подавали оператори телекомунікацій під час отримання висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів, — йдеться у повідомленні.

Відповідно, можна побачити, якою саме радіотехнологією покрита та чи інша територія країни.

— Зони покриття території України телекомунікаційними мережами операторів виконані у форматі, сумісному з Google Earth Pro. Наразі інструмент доступу користувачів інтернет-порталу УДЦР до розрахункових даних зон покриття вдосконалюється. Найближчим часом передбачається впровадження карти покриття з використанням Google Maps Platform, — наголошують в УДЦР.

Це стало можливим завдяки наявності Реєстру присвоєнь радіочастот, який ведеться в УДЦР, та модернізації програмного забезпечення, за допомогою якого здійснюють розрахунки електромагнітної сумісності.

— Спеціалісти УДЦР розрахували зони покриття території України телекомунікаційними мережами операторів мобільного зв'язку стандартів GSM-900, GSM-1800, UMTS (3G), CDMA-800, LTE-1800 та LTE-2600 (4G) і широкосмугового радіодоступу (Wi-Fi, смуги частот 2,4 ГГц і 5 ГГц), — йдеться на сайті центру.

З метою наближення теоретичних розрахунків до реального покриття спеціалісти УДЦР протягом кількох місяців здійснювали окремі заходи з радіочастотного моніторингу, результати яких також враховували під час розрахунків.

Читайте також:

2019-12-11 15:01:45