Найбільш вражаюча та болісна робота Тетяни Аверіної – «Карта України»

Виготовлена вона з червоної вовни. На полотні – мапа України з частинками наповнювачів касетних бомб. Щоб їх закріпити, знадобилося 20 метрів шовкової нитки.

Вже згодом, порахувавши, художниця виявила – на картині 305 вражаючих елементів. Завершена робота була саме на 305 день війни.

Візіком, API Visicom, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на tvmtm.online.

Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Мапа України зроблена на червоному агресивному тлі, – розповідає художниця Тетяна Аверіна, – чорними касетними елементами. Саме такий контраст посилює біль, який відчуває кожен, хто перебуває всередині країни, де йде війна. Тут не можна залишатися осторонь, і ми, люди творчого спрямування, – це творчий фронт, який ми розвиваємо і допомагаємо таким способом, наближаємо з кожним кроком нашу перемогу.

Наразі Тетяна Аверіна виготовила вже п’ять таких робіт для благодійного аукціону, гроші від проданих лотів підуть на допомогу ЗСУ. Була «Бавовна у Криму», «Доброго вечора, ми з України» – трактор тягне підбитий ворожій танк, та «Руський мір», де у квітуче та мирне життя українців вторгаються вороги. Наразі художниця пришиває артефакти війни до полотна – на вже третій варіант картини.

2023-01-11 21:15:08