Інформацію про курси української мови нанесуть на карту

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь на брифінгу в медіацентрі «Україна — Укрінформ» повідомив, що в Україні відкрито близько 300 курсів, де вчать української мови.

Візіком,  maps API, українська мова, карта,

Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на detector.media.

Курси відкриті для тих, хто не опанував українську, а також для мешканців прикордонних областей, які стали внутрішньо переміщеними особами. За словами Уповноваженого, кількість таких локацій залежить від місцевої влади.

З 300 майданчиків, які нам вдалося відкрити, найбільше — на Львівщині, 80 таких локацій. Завдяки співпраці з Дніпропетровщиною (з мерами Дніпра і Кривого Рогу) другим регіоном є Дніпропетровщина, де 2/3 третини таких курсів — у Кривому Розі. Фактично кожна бібліотека там має безплатні курси або розмовні клуби, — підкреслив Тарас Кремінь.

За словами мовного омбудсмана, протягом 2021-22 років переважна більшість областей затвердила програми сприяння українській мові як державній. Аналогічні програми затверджує й місцева влада. Перша серед ОТГ — Ніжинська, перша серед міських рад — Тернопільська.

Зараз ми працюємо над створенням інтерактивної карти, за допомогою якої можна буде дізнатися все про вивчення української мови в кожній області: де які є мовні курси, кошти, тривалість, цікаві факти, — розповів Кремінь.

Читайте нас також:

2022-10-06 12:07:12