Астрономи розробили першу карту одного із супутників Сатурна

Астрономи представили першу глобальну геологічну карту супутника Сатурна Титана, яка включає великі рівнини і дюни, а також озера рідкого метану. Подібного раніше не було.

Візіком, API Visicom, 3D-карти, cупутник Сатурна, карта Титана

Цей екзотичний світ вважається сильним кандидатом для пошуків життя за межами Землі, відзначають дослідники, передає Новий час., повідомляють Новини картографії від Візіком.

Читайте також: Спробуйте Visicom API — проба грошей не коштує!

Карта була заснована на радіолокаційних, інфрачервоних і інших даних, зібраних космічним кораблем NASA Casinni, який вивчав Сатурн і його супутники з 2004 по 2017 рік. Титан, має діаметр 3200 миль (5150 км), є другим за величиною супутником Сонячної системи.

Органічні матеріали — сполуки на основі вуглецю, в тому числі - метан, необхідні для розвитку живих організмів, — відіграють провідну роль на Титані.

— Органічні речовини дуже важливі для можливості життя на Титані, яка, на думку багатьох з нас, ймовірно, еволюціонувала б в рідкому океані під крижаною корою Титана, — сказала планетний геолог Розалі Лопес з Лабораторії реактивного руху NASA в Каліфорнії.

— Ми думаємо, що органічні матеріали можуть проникати в океан рідкої води, і це може забезпечити поживні речовини, необхідні для життя, якщо вони там еволюціонували, — додала Лопес.

На Землі вода ллється з хмар і наповнює річки, озера і океани. На Титані хмари вивергають вуглеводні, такі як метан і етан, які є газами на Землі, в рідкій формі через холодний клімат супутника.

Титан — єдиний об'єкт Сонячної системи, крім Землі, який може похвалитися стабільними рідинами на поверхні, а озера і моря, наповнені метаном, є основними об'єктами в його полярних регіонах. Горбисті і гірські райони, які, як вважається, представляють відкриті ділянки кори Титана з водяного льоду, складають 14 відсотків поверхні.

Рівнини (покривають 65 відсотків поверхні) і дюни (покривають 17 відсотків поверхні), що складаються із заморожених шматочків метану та інших вуглеводнів, домінують в середніх широтах і екваторіальних областях Титана відповідно.

Карта була створена за сім років до того, як космічне агентство США збирається запустити місію Dragonfly, щоб відправити багатороторний безпілотник для вивчення хімії та придатності Титана для життя. Dragonfly повинна досягти Титана в 2034 році.

Читайте також:

2019-11-20 12:27:16