Із Дрездена до Праги за годину: Німеччина планує будівництво тунелю через Рудні гори

У Німеччині планується будівництво 30-кілометрового тунелю через Рудні гори, який з’єднає Дрезден і Прагу. Новий маршрут скоротить час у дорозі між двома містами до однієї години.

Джерело: inshe.tv

Деталі:

Тунель буде побудований між німецьким містом Хайденау та чеським Усті над Лабем. Він стане частиною європейського залізничного коридору, що сполучає Балтику та Стамбул.

Інженери вважають, що найоптимальнішим рішенням буде побудувати один довгий тунель. Крім нього, буде потрібно також будівництво понад 45 км під’їзних шляхів та близько 90 стрілочних переказів.

Проект має стратегічне значення для усієї Єврозони. Він не тільки скоротить час у дорозі, але й стане надійною альтернативою існуючій залізничній лінії, яка періодично піддається повеням.

Будівництво тунелю розпочнеться не раніше 2030 року та триватиме близько тринадцяти років. Новий маршрут стане доступним для використання до 2045 року.

Якщо цей проєкт буде реалізовано, то тунель стане одним із найдовших у Європі. Він займе четверте місце після Готардського базисного тунелю у Швейцарії (57 км), відкритого у 2016 році.

Довідково:

Протягом найближчих десяти років у Європі планується добудувати ще три великі залізничні тунелі, які матимуть ще більші параметри, ніж німецько-чеський проєкт.


  • #Дрезден
  • #Прага
  • #маршрут
2023-12-13 11:43:08