Нові археологічні докази на островах Танімбар вказують на людське поселення 42 000 років тому

Археологи з Австралійського національного університету виявили перші докази плейстоценового людського поселення на островах Танімбар, які датуються приблизно 42 000 років тому.

Візіком, maps API, карта,

Джерело: gim-international.com

Деталі:

Ці острови, що є частиною Валласеї (група переважно індонезійських островів, відокремлених глибоководними протоками від азійського та австралійського континентальних шельфів), відігравали важливу роль у ранніх міграційних шляхах від Сунди до Сахула (Австралія + Нова Гвінея).

Хоча Танімбар знаходиться близько до континентального шельфу Сахул, цей острів був постійно відокремлений морським бар'єром з часів раннього людського заселення Валласеї. Відкриття на місці Еліваван на індонезійських островах Танімбар, зроблене під керівництвом кандидата наук Гендрі Кахарудіна, робить його особливо значущим.

"Острови Танімбар розташовані біля шельфу Сахул, який охоплює сучасну Австралію та Нову Гвінею," — зазначає Кахарудін. "Питання, як наші ранні предки дісталися туди з Південно-Східної Азії, залишається одним із найзахоплюючих у вивченні доісторичних міграцій, враховуючи великі відстані, які вони подолали, та високий рівень мореплавства."

Довідково:

Це відкриття є одним із найдавніших доказів, які підтверджують використання південного міграційного маршруту, що проходив через острови Танімбар і далі до Сахула.


  • #археологія
  • #маршрути
  • #карта
2024-08-22 11:20:02