Супутникові карти посівів 2023 року доступні в ДАР

Державний аграрний реєстр (ДАР) додав до свого кабінету фермера шар супутникових карт посівів ключових аграрних культур в Україні за 2023 рік.

Джерело: minagro.gov.ua

Деталі:

Карти містять дані про розташування та площу полів з такими культурами, як озима пшениця, ячмінь, ярі зернові, кукурудза, соняшник, соя, горох, цукрові буряки, виноград та інші. Також карти відображають ліс, болотні угіддя, водні або штучні об’єкти, відкритий ґрунт та необроблювані землі.

Ці карти є важливим інструментом для фермерів, оскільки вони дозволяють:

  • Оцінювати стан посівів та прогнозувати врожайність;
  • Планувати заходи з обробітку та захисту рослин;
  • Розраховувати обсяги врожаю та витрати на його виробництво;
  • Надавати інформацію органам державної влади та міжнародним партнерам.

Супутникові карти посівів також можуть бути використані для верифікації площі оброблюваних земель, що є важливою умовою для отримання державної підтримки.

Карти були створені командою фахівців Інституту космічних досліджень НАН і ДКА України та Національного технічного університету України «КПІ ім. І.Сікорського» за підтримки Глобального фонду Світового банку зі зменшення наслідків стихійних лих і відновлення (GFDRR). Для отримання інформації були використані знімки супутників Sentinel-1, Sentinel-2 і Planet. При класифікації посівного покрову застосовувалась технологія машинного навчання.

Довідково:

ДАР – це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики за технічної допомоги Європейського Союзу та Світового банку. Система використовується для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв.


  • #супутник
  • #карти
  • #посіви
2023-11-23 13:19:44